12 March 2013

Kuasa-Nya

JANIN YANG TERLINDUNGI

Sahabat .."Gambar yg disertakan menunjukkan bayi yg baru saja lahir berserta kantung air ketubang yg masih dalam keadaan baik.

Gambar ini berbicara supaya kita semua berfikir bagaimana ALLAH AZZA WA JALLA menjadikan lendiran-lendiran ini sebagai wakil (pelindung) dari seorang janin tatkala ia berada di dalam kandungan ibunya,di saat dia tidak punya siapa-siapa melainkan ALLAH AZZA WA JALLA."

Seorang ulama pernah menyebut: "Tawakkal seorang bayi sangat tinggi melangit,dibandingkan tawakkal kita kepada ALLAH AZZA WA JALLA,bayi tidak mampu berbuat apa-apa dan menyerahkan takdir sepenuhnya untuk diperlakukan apapun,utk dibuang,digugurkan,dibunuh dsb.Tapi ALLAH AZZA WA JALLA Maha Pelindung,sekiranya berkehendak sebaliknya,maka dikirimlah malaikat penjaganya.

Gambar yg cukup mengkagumkan dan membuatkan kita terfikir akan keajaiban ciptaan & kuasa ALLAH AZZA WA JALLA.

itulah kekuasaan ALLAH AZZA WA JALLA

SHARE DENGAN IKHLAS...  JANIN YANG TERLINDUNGI

Sahabat-sahabatku foto sebelah ini  menunjukkan seorang bayi yang baru saja lahir, kelihatan dia masih lagi berada di dalam kantung air ketubang yang belum pecah dan masih dalam keadaan baik dan selesa - begitulah dulu kita agaknya.

Foto ini menceritakan kepada kita supaya kita semua berfikir bagaimana ALLAH AZZA WA JALLA menjadikan lendiran-lendiran ini sebagai wakil (pelindung) kepada seorang janin tatkala ia berada di dalam kandungan ibunya, di saat dia tidak punya siapa-siapa melainkan ALLAH AZZA WA JALLA untuk dia bergantung.

Seorang ulama pernah menyebut: "Tawakkal seorang bayi sangat tinggi melangit jika dibandingkan dengan tawakkal kita kepada ALLAH AZZA WA JALLA, bayi tidak mampu berbuat apa-apa dan menyerahkan takdir sepenuhnya untuk diperlakukan apapun, untuk dibuang, digugurkan, dibunuh dsb. Tapi ALLAH AZZA WA JALLA Maha Pelindung, sekiranya berkehendak sebaliknya, maka dikirimlah malaikat penjaganya.

Foto yang cukup mengkagumkan dan membuatkan kita terfikir akan keajaiban ciptaan dan kuasa ALLAH AZZA WA JALLA. Itulah kekuasaan ALLAH AZZA WA JALLA

1 comment: