16 November 2015

TIPS MENOLAK FITNAH DAJJAL ALVIN TAN

Saya peroleh artikel ini dari fb kekawan yang saya rasakan ianya perlu dikongsi bersama.

"Ramai yang bertanya kenapa kami tidak pernah mengulas isu panas yang dicetuskan Alvin Tan. Sebenarnya setiap isu panas yang menjejaskan agama kami ulas penuh teliti bersama anak-anak kami. Kami sedar, bukan semua kenyataan terbuka membawa kebaikan. Apatah lagi apabila ia melibatkan isu kaum dan agama.

KESILAPAN BESAR orang kita ialah suka SHARE langsung dari posting Alvin Tan merata-rata dan 'VIRAL'KANNYA setiap kali dia buat angkara. Ramai yang LIKE untuk dapatkan notifikasi komen dan update. Memanglah LIKE & SHARE itu yang dia mahu. Lalu dia buat lagi dan lagi…

KESILAPAN KEDUA kita ialah menghambur rasa di wall dia sehingga ke tahap mengancam bunuh dan sebagainya. Ancaman itulah yang dia guna untuk melanjutkan suaka politiknya di Amerika. Kerana itulah dia ulangi setiap 3 bulan sekali. Padahal jika kita biarkan atau tidak mengancam bunuh, dia hilang kelayakan suaka politik itu dan terpaksa balik ke sini.

Dajjal dikatakan ada hanya sebelah mata. Itulah makhluk yang Allah cipta untuk menguji manusia, yang sebenarnya menutup sebelah mata terhadap kebenaran dan kebatilan, juga kebaikan dan keburukan.

Golongan Syaitan ini akan merasuk manusia secara halus mahupun kasar...

SECARA HALUS mereka gunakan fahaman jahat atau REGIM nya untuk memesong dan melonggarkan ikatan umat terhadap prinsip agamanya.

SECARA KASAR pula mereka ini melakukan apa sahaja kejahatan TERANG-TERANGAN tanpa menghiraukan kemarahan manusia. Lebih kita marah lebih mereka suka dan ketawa. Antara caranya ialah mereka menghina apa sahaja yang kita puja. Lebih teruk lagi apabila mereka sanggup membunuh tanpa berkira-kira.

APA PRINSIP KITA APABILA DIHINA?

Kadangkala terfikir nasihat orang tua-tua. Jika berhadapan dengan orang yang suka mengata, lawanlah dengan hujah yang nyata. Jika mereka tidak mahu dengar, maka sebaiknya tinggalkan sahaja. Itulah kaedah Islam dalam menangani umpat dan keji. (QS:73/10-12).

QS:73. Al Muzzammil 10-12: “Dan BERSABARLAH terhadap apa yang mereka ucapkan dan jauhilah mereka dengan cara yang baik. Dan biarkanlah Aku bertindak terhadap orang-orang yang mendustakan itu, orang-orang yang mempunyai kemewahan dan BERI TANGGUHLAH mereka barang sebentar. Karena sesungguhnya pada sisi Kami ada belenggu yang berat dan neraka yang menyala-nyala.

TETAPI BAGAIMANA ALLAH MELINDUNGI KITA DAN MEMBALAS KEJAHATAN INI?

Jika kita kata mahu hidup ini sejahtera berlandaskan alQuran dan as-Sunnah, mari berlindung pada kedua duanya. HIDAYAH itulah yang menolong kita. Cari jalan menghubungkan hati (silah) dan tindak tanduk kita dengan Wahyu Allah dan sunnah rasulNYA agar kita tidak binasa dengan angkara mereka.

Islam adalah agama ilmu, faham dan penuh dengan hujjah yang meyakinkan. Serangan FAHAMAN JAHAT, atau REGIM & PROPAGANDA ini harus ditangani dengan FAHAMAN juga agar kita tidak terpedaya. Itulah hakikat TAKWUZ.

BERLINDUNG DENGAN ALLAH ialah berlindung melalui wahyuNya. Itulah sunnah baginda nabi SAW yang telah di uswahkan untuk kita. Hati kita akan jadi aman dengan wahyu yang kita hadam. Kelak Syaitan akan putus asa apabila regim jahatnya tidak diperdulikan manusia. Itulah pertolongan Allah untuk manusia. Itulah balasan Allah terhadap syaitan dan regimnya.

ISU MENGHINA ALQURAN

Kefahaman mikro dari alQuran akan membuatkan iman kita kuat dan hati jadi kebal. Mari kebalkan hati dengan meneliti beberapa wahyu dan berlindung kita dengannya dalam isu ini.

FAKTA BESAR yang harus kita jadikan pegangan di sini agar dapat memujuk dan melegakan hati ialah Islam itu agama ilmu. Sumber ilmu dari alQuran yang duduknya di DADA, bukan di KERTAS.

QS: 29. Al 'Ankabuut 49. Sebenarnya, ia (Al Quran itu) adalah ayat-ayat yang NYATA DALAM DADA orang-orang yang diberi ILMU. Dan tidak ada yang mengingkari ayat-ayat Kami kecuali orang-orang yang zalim.

QS: 6. Al An'aam 7. Dan kalau Kami turunkan kepadamu TULISAN DI ATAS KERTAS, lalu mereka dapat menyentuhnya dengan tangan mereka sendiri, tentulah orang-orang kafir itu berkata: "Ini tidak lain hanyalah sihir yang nyata."

QS: 6. Al An'aam 91. Dan mereka TIDAK MENGHORMATI ALLAH dengan penghormatan yang semestinya, di kala mereka berkata: "Allah tidak menurunkan sesuatupun kepada manusia." Katakanlah: "Siapakah yang menurunkan kitab yang dibawa oleh Musa sebagai cahaya dan petunjuk bagi manusia? Kamu jadikan kitab itu LEMBARAN-LEMBARAN KERTAS. Kamu perlihatkan dan kamu sembunyikan sebahagian besarnya. Padahal TELAH DIAJARKAN kepadamu apa yang kamu dan bapak-bapak kamu tidak mengetahui". Katakanlah: "Allah (yang menurunkannya)", kemudian BIARKAN SAJA mereka bermain-main dalam kesesatannya.

QS. Al-Baqarah: Ayat 193: Dan perangilah mereka itu sampai tidak ada lagi fitnah, dan agama hanya bagi Allah semata. Jika mereka berhenti, maka tidak ada permusuhan kecuali terhadap orang-orang zalim.

Antara pelajaran besar dari ayat ayat di atas ialah jangan kita terpedaya dengan permainan mereka sehingga boleh membinasakan emosi dan akidah kita. Kembalilah kepada sunnah Rasulullah SAW. Teliti bagaimana baginda mendaulatkan alquran di DADA, bukan hanya di kertas sepertimana tabiat kita sekarang dan umat-umat sebelum baginda.

Nabi SAW wafat sebelum alQuran ini dimusyhafkan lagi pun. Ini bermakna pelbagai budaya alQuran yang melibatkan kertas dan buku ini bukan dirangka oleh baginda.

Banyak khilaf berlaku terkait dengan budaya kita mengendalikan naskah itu. Ada naskah yang dijunjung di kepala, ada yang diikat di nesan kubur, ada yang ditayangkan kepada syaitan dan jin sebagai majik, ada yang ditulis di piring dan diminum airnya berserta dakwat dan entah apa-apa lagi. Banyak juga perselisihan faham tentang isu ini, khususnya terhadap golongan WAHABI yang dikatakan 'kurang' menghormati naskah alQuran. Di Masjidil Haram pun ramai yang malah jadikannya alas duduk ketika belajar.

QS; 4. An Nisaa' 82. Maka apakah mereka tidak memperhatikan Al Quran? Kalau kiranya Al Quran itu bukan dari sisi Allah, tentulah mereka mendapat khilaf/pertentangan yang banyak di dalamnya.

Jangan harapkan golongan seperti Alvin Tan yang jahil itu untuk menghormati Allah dan agamaNya selagi alQuran masih tidak di dada mereka. Kerana itu mereka sengaja menghina agama ini sewenang-wenangnya agar kita sakit hati. Padahal jika kita amat-amati, sebenarnya mereka sedang TERTIPU dengan kelakuan itu kerana yang mereka hina itu hanya KERTAS yang bercetak.

KESIMPULAN

Jangan kita ikut SHARE & LIKE posting Alvin Tan yang telah mempermain-mainkan Al' Quran itu. Jika perlu pun printscreen sahaja dan kongsikan melalui status kita sendiri. Itupun jika ia boleh membantu umat menolak fitnahnya, bukan untuk menambahkan kebencian terhadap agama kita. Dengan itu dia tidak dapat kredit LIKE & SHARE dari usaha dakwah kita.

QS: 4. An Nisaa' 140. Dan sungguh (Allah) menurunkan atas kamu di dalam Kitab bahwa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dengannya dan DIPEROLOK-OLOK dengannya maka JANGAN KAMU DUDUK-DUDUK BESERTA MEREKA sehingga mereka memasuki dalam pembicaraan lainnya. Sesungguhnya kamu jika demikian SERUPA DENGAN MEREKA. Sungguhnya Allah mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir dalam neraka Jahanam semuanya.

Kami pernah bertembung dengan kilang cetak bukan Islam yang mencetaknya atas arahan orang kita. Dijualnya pula dengan harga hampir RM500 senaskah. Yang mencetak, yang menjilid, yang membungkus semuanya tidak terkawal sudah. Jika ada sisa kertas bercetak mereka guna sebagai kertas tandas pun kita tidak tahu.

Apapun, mari jadikan penghinaan ini sebagai motivasi untuk kita lonjakkan tekad bagi menambah kefahaman sendiri tentang agama warisan Nabi SAW ini. Hati kita akan amat sakit jika tidak memahami ‘trick’ ini tetapi akan lega dan bersemangat jika tahu duduk perkara sebenarnya dari alQuran itu sendiri. Kefahaman itulah syifak, penyembuh penyakit dalam dada kita.

QS: 10. Yunus 57. “Hai manusia, sesungguhnya telah datang kepadamu PELAJARAN dari Tuhanmu dan penyembuh bagi PENYAKIT DALAM DADA dan PETUNJUK serta RAHMAT bagi orang-orang yang beriman”.

Untuk Alvin Tan dan semua yang suka menghina KITAB KAMI, harap anda baca artikel ini. Sebenarnya anda telah TERTIPU kerana yang anda cerca itu HANYA KERTAS. Quran kami yang sebenar ada DI DADA KAMI dan anda tidak sekali kali akan mampu menyentuhnya selagi anda tidak bersama dalam agama ini.

Cemuhan Alvin Tan tentang Islam agama keganasan, bukan agama sejahtera dan murni kerana terdapat arahan membunuh dalam alQuran akan kami cuba jelaskan dalam artikel lain…. BERSAMBUNG.

ALLAHUMMASALAAMATANFIDDIEN...
Semuga perkongsian ini bermanfaat.

Salam Jumaat,
WARGA PRIHATIN"

Sumber: fb

No comments: