01 December 2016

Selamat Mengadap Penciptamu Oyen

Sambungan kisah Oyen.... Oyen suka makan makanan yang lembut, mungkin mudah untuk ditelan... walaupun begitu dia makan tak banyak. Tetapi saya perasan Oyen jarang minum. Selepas baik sedikit Oyen mula makan kibbles walaupun tak banyak.

Saya dapat rasakan ada benjolan di tekak dia, mungkin disebabkan kekurangan air menjadikan tonsil dia sedikit membengkak. Oyen berjalan dengan lemah dan kebanyakkannya saya dukung dia.

Vitamin yang saya berikan Oyen dan selepas itu dia kuat makan dan dalam beberapa hari dah boleh makan kibbles. Kesihatan Oyen dah bertambah baik, lika dia dah sembuh, bisul di telinga dia pun dah pulih. Walaupun Oyen tak mesra bersama Itam MB, Miz Lulu dan Acik tetapi mereka boleh hidup harmoni dalam satu tempat.

Seekor kucing yang cantik, baik dan sangat manja. Tapi umur dia tak panjang. Tiba-tiba pada malam Jumaat  25 November 2016 Oyen jatuh sakit dan terus meninggalkan saya pada 28 November 2016. Saya ada orderkan Tranfer Factor (TF) susu untuk kuatkan imunisasi dia tetapi Oyen tak sempat ambil. Saya masih tertanya-tanya kenapa tiba-tiba dia jatuh sakit yang teruk, selsema dia datang balik dengan teruk dan membawa kepada maut dia. Mungkinkah dia diserang oleh Porvo??

Selamat jalan sayangku Oyen, walaupun baru 3 minggu hidup bersama mommy tetap sayangkan Oyen dan mommy doakan agar kita jumpa nanti... Mommy sayang pada Oyen seperti juga sayang pada arwah Comel dan Mizz.

No comments: